Laat moedige artsen die wél hun werk doen met rust

Pepijn van Houwelingen haalt hard uit naar gezondheidsinspectie: laat moedige artsen die wél hun werk doen met rust

Corona / Pepijn van Houwelingen haalt hard uit naar gezondheidsinspectie: laat moedige artsen die wél hun werk doen met rust

Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) vroeg dinsdag in de Tweede Kamer aandacht voor het feit dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) de afgelopen maanden 16 artsen een boete heeft gegeven wegens het voorschrijven van niet-geregistreerde medicijnen tegen corona. Het ging om ivermectine en hydroxychloroquine.
“Waarom blijft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in hemelsnaam als een ware inquisitie artsen vervolgen die zich niet langer aan de voorgeschreven coronawerkelijkheid willen houden, artsen die mensenlevens proberen te redden, terwijl er nota bene zulke enorme problemen in de jeugdzorg zijn, waar de inspectie oorverdovend stil over is?” vroeg Van Houwelingen.
“Bovendien wordt dag in, dag uit duidelijker hoe ongelofelijk we allemaal bij de neus zijn genomen met corona. Het OVV-rapport laat zien dat er geen onderbouwing was voor veel van de draconische coronamaatregelen,” merkte hij op.


Flagrante leugen

“Pfizer heeft vorige week zelf toegegeven in het Europees Parlement dat het vaccin helemaal niet was getest op het voorkomen van transmissie. ‘Je doet het voor een ander’ was dus een flagrante leugen. Op basis van deze leugen is er een apartheidspas ingevoerd en zijn er miljoenen mensen uit de samenleving gestoten,” zei Van Houwelingen.
“De nieuwe premier van de Canadese provincie Alberta zei een week geleden bij haar inauguratie dat ongevaccineerden de meest gediscrimineerde groep zijn in haar leven. Australië is begonnen met het vergoeden van begrafenissen van slachtoffers van coronavaccinaties,” vervolgde hij.


Verkeerde kant van de geschiedenis

De oversterfte was in 2020 lager – ik herhaal: lager – dan in 2021, terwijl in 2020 nog niemand gevaccineerd was en in 2021 een groot deel van onze bevolking. Hoe kan dit? Deze hoge oversterfte is en blijft onverklaarbaar. Het klopt niet, aldus Van Houwelingen.
“Het coronaverhaal stort aan alle kanten in, maar de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd blijft koppig aan de verkeerde kant van de geschiedenis staan en blijft moedige artsen die de druk weerstaan en hun verantwoording wél nemen, vervolgen en beboeten,” zei het Kamerlid.


Dit vergeten we niet

“Ik zeg tegen alle artsen die vervolgd en gestraft worden door de inspectie: ‘Houd vol. Jullie staan niet alleen’. Tegen de inspectie zeg ik: ‘Dit vergeten we niet. Ga eindelijk eens jullie werk doen. Pak bijvoorbeeld de talloze misstanden in de jeugdzorg aan en laat moedige artsen die wél hun werk doen met rust’,” besloot hij.

 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Telegram