Beste mensen, denk na!

Waarom laten we ons verdelen? Voor een tweedeling in een maatschappij zijn drie ingrediënten nodig, namelijk angst, een gemeenschappelijke vijand en een uitkomst uit de situatie. Menig filosoof en geschiedschrijver heeft hierover door de tijd heen al verslag van gedaan en er is maar weinig intellect voor nodig om dit in de geschiedenisboeken terug te lezen. Steeds weer zijn het deze drie ingrediënten die aan de maatschappelijke soep worden toegevoegd en verder hoef je niets te doen als zorgen dat de angst blijft bestaan, dat de vijand goed in beeld is en dat het perspectief nog net niet binnen handbereik is. We zien de uitgang wel, maar we kunnen er nog niet bij. Begint het u al te dagen dat de coronasoep in dit malletje past?

Onze massale angst is gecreëerd en wordt iedere keer opnieuw aangewakkerd om ons alert te houden, de vijand is overduidelijk aanwezig in de vorm van de ongevaccineerde mens en middels vaccinaties en opvolging door boostervaccinaties wordt ons een uitgang geboden om uit deze onheilssituatie te ontsnappen.

Persoonlijk ken ik ook de agenda hierachter niet. Ik lees over The Great Reset en soortgelijke verhalen die als complottheorieën worden afgedaan, maar het blijft gissen. Ook hierin is het zaak om goed na te blijven denken en niet zomaar alles voor waar aan te nemen. Dus nee, ik ga u niet voorhouden dat u het ene dient in te wisselen voor het andere, maar waar ik wel voor sta is waarheid, eerlijkheid en… mensenrechten, vrijheid van meningsuiting en vrij verkeer op een wereld die van iedereen is en dus ook van u en mij. Precies daar zit mijn achilleshiel, want deze universele vrijheden worden momenteel met voeten getreden om een reden die voor ieder weldenkend mens onacceptabel is.

Om toch een beetje grip te houden op mijn denken en om te voorkomen dat mijn brein alle kanten opspringt door dit niet te vatten fenomeen dat we de Covid-19 pandemie noemen, zoek ook ik naar een verklaring. Deze verklaring is voor mij te vinden in het gegeven dat de wereld oncontroleerbaar is geworden door milieuproblemen, machtsverschillen tussen culturen, financiële chaos en boven dit alles dreiging van oorlog. En als iets onbeheersbaar dreigt te worden, wat doen we dan? We gaan controle instellen. De dwangneuroot doet dit door steeds weer te controleren of de buitendeur wel op slot zit, de poetsneuroot gaat voor de tiende keer met een doekje over zijn aanrecht en de rijkaard kijkt voor de zoveelste keer zijn bankrekening na of er niet ergens iets onverwachts is afgeschreven.

De wereld heeft controle nodig want anders wordt het met inmiddels ruim zeven miljard aardbewoners een bende van jewelste als al die mensen hun mensenrechten gaan opeisen. Dan zijn het de rijken der aarde die het meeste te verliezen hebben. Ben ik een complotdenker als ik de geldstromen in dit verhaal probeer te volgen, op zoek naar de waarheid achter een heel gekke mondiale toestand, dat voor een weldenkend mens rammelt aan alle kanten?

Vandaar mijn oproep aan alle mensen: alsjeblieft help mee om deze onzin te stoppen! Nu is er nog veel voordeel te halen op de korte termijn door met een boosterprik uw vrijheid terug te krijgen, maar binnen afzienbare tijd wordt de strop verder aangehaald en verliest u werkelijk uw vrijheden. Of u gaat tegenstribbelen door niet de 7de, 8ste of 9de booster te laten zetten en u komt in het kamp van de ongevaccineerde vijand terecht. En weet u wat het vernuftige is aan deze hele opzet? Het is zelfregulerend en we gaan het helemaal eigenhandig in stand houden door het naleven van de ons inmiddels opgelegde noodwetten. Wilt u dat ik verder ga met mijn doemscenario of kunt u het denken vanaf hier van mij overnemen en pakt u uw verantwoordelijkheid als mens-van-deze-aarde? Alstublieft medemens, denk na en doe dit door kritische vragen te stellen. Vragen bij opgelegde regels, maar vooral ook vragen aan uzelf. Denk na!

 
Het mooie van een vrij land is dat
iedereen mag zeggen wat hij denkt
en dat alle anderen het recht
hebben daar niet naar te luisteren.

– Omdenken –

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Telegram