Claim indienen na vaccinatieschade

Toon, 9 mei 2023

Reactie op onderstaand NOS-Nieuwsuur bericht:
Beste ‘Man’, ik vind het vreselijk dat je deze bijwerkingen hebt gekregen na vaccinatie, maar dit kon je weten. Je wilde weer meedoen in de maatschappij omdat deze op slot zat. Ik wilde dit ook maar vanuit mijn gezonde argwaan en enorme weerstand tegen die nare overheids discriminatie heb ik ervoor gekozen me niet te laten prikken. Jij wist dit ook. Het spijt me zeer om dit te moeten zeggen, maar wie vertrouwt er nu een prik die zo grootschalig en zo snel de markt op gepusht wordt? Als de overheid had gevraagd om van het dak te springen had je het dan ook gedaan? Van meet af aan is bekend gemaakt dat het om een experimenteel goedje zou gaan waar de farmaceut geen verantwoordelijkheid voor zou nemen. Dit is duidelijk gecommuniceerd. Hoe dan ook, ik wens je veel sterkte.
Want de andere kant is: pak aan die bastards, die landveraders die zich regeringsleiders noemen. Sleep ze voor het gerecht en zorg dat onze regering zo zwaar in de buidel moet tasten dat ze het voortaan wel laten om dit soort smerige spelletjes met ons burgers te spelen. Jij beste ‘Man’ bent gewoon dom geweest, ook jij hebt je les hieruit te trekken. Welke? Vertrouw nooit de overheid en laat nooit zomaar dingen in je lijf spuiten. Geen medicatie, geen botox, niets. Doe je dit wel, tja… eigen verantwoordelijkheid. Maar onze regering dient domme mensen tegen zichzelf te beschermen en dat is een grote nalatigheid geweest. Voor het gerecht ermee, laat de tribunalen maar komen Rutte, De Jonge, Grapperhaus, Kaag, Kuipers en allen die meegewerkt hebben aan het grote bedrog dat pandemie is genoemd. Ik weet het, dat gaat belastinggeld kosten maar dat heb ik er graag voor over, heel veel zelfs om het corona-kabinet te laten boeten op persoonlijke titel van iedere verantwoordelijke regeringsleider.

Man wil claim indienen na bijwerkingen coronaprik, maar bij wie?

Een Nederlandse man eist een schadevergoeding omdat hij ernstige gezondheidsproblemen kreeg na een coronaprik. Er zijn vele ogen gericht op de zaak, omdat het mogelijk de eerste is in een reeks van velen. De grote vraag luidt: wie is verantwoordelijk voor eventuele bijwerkingen van vaccinatie? De overheid of de vaccinmaker?

De man, die niet bij naam wil worden genoemd, kreeg in 2021 een Janssen-vaccinatie. Hij was toen kerngezond. Al snel voelde hij tintelingen in zijn benen. Korte tijd later kreeg hij moeite met lopen en even later had hij ernstige verlammingsverschijnselen. Na veel onderzoeken en een ziekenhuisopname bleek dat de man myelitis transversa had, een auto-immuunaandoening.

Twee jaar later wil de man compensatie. Maar de vraag is: van wie? Zijn advocaat Laura-Jean van de Ven kijkt enerzijds naar vaccinproducent Janssen. Want in de bijsluiter stond anno 2021 nog niets over myelitis transversa. “Ze hebben daar dus niet voor gewaarschuwd. Dat vinden wij kwalijk.” Tegenwoordig is de auto-immuun wél opgenomen in de bijsluiter. Maar toen de man de prik kreeg nog niet.

Hij kan weer lopen en z’n werk doen. Maar hij heeft ook nog steeds tintelingen.

Advocaat Laura-Jean van de Ven over haar cliënt

Ook kijkt Van de Ven, die benadrukt dat haar cliënt geen antivaxer is, naar de overheid. Want het was de regering die vaccins inkocht en iedereen opriep er één te nemen. “De reden dat hij die prik heeft genomen, was ook om anderen te beschermen. Uit maatschappelijke solidariteit dus. Ik vind dat je je als overheid dan over hen moet ontfermen.”

Een oproep van de overheid of niet; uiteindelijk mocht iedereen zelf beslissen een prik te nemen. Maar dat vindt Van de Ven te makkelijk. “Zo vrijwillig was het natuurlijk niet. We weten allemaal dat de wereld op slot zat en de sleutel om die weer open te krijgen waren de vaccins.”

Kijk voor het hele bericht HIER

 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Telegram