Een prik en een stip

Steeds vaker duiken er berichten op in het nieuws dat je niet meer welkom bent als je geen vaccin in je lijf hebt. Als er binnenkort, en God weet wanneer, een middel goedgekeurd is en het vaccineren begint, dan ben je als ongeprikte niet meer welkom bij sommige vliegtuigmaatschappijen en ook festivals hebben al uitgesproken dat je alleen binnen mag met een shot anticorona.

Het zal een kwestie van tijd zijn voordat men elkaar aansteekt met het angstvirus. De principes van de massahysterie gaan gelden en voordat we het goed en wel doorhebben gaan we naar een poortjesmaatschappij en mag je alleen naar binnen als je kunt aantonen dat je de virusdrug ingespoten hebt gekregen.

Niet dat ik tegen een vaccin ben, integendeel, als er een veilig middel is dat ons beschermt tegen vervelende kwalen dan is dat op zichzelf prima. Het is echter de manier waarop het gebeurd. Veiligheidsgeil als we zijn dekken we ons in tegen mogelijke claims en nog voordat een vaccin is geïntroduceerd wordt er al dreigende taal gesproken. Niet prikken, dan kun je stikken. 

Na de vliegmaatschappijen en popfestivals zal al heel snel de Bijenkorf een standpunt innemen en daarna is het hek van de dam, dan volgen de bouwmarkten en al snel de supermarkten, restaurants, enzovoort. Zonder een vaccin mag je niet meer over straat. Overdreven? We zullen het zien.

Misschien is het een idee om bij het beschikbaar komen van een vaccin gele stippen beschikbaar te stellen. Dan kun je die op je kleding vastnaaien zodat je herkenbaar veilig bent en door het poortje mag. Lekker makkelijk, toch? Omgekeerd zou trouwens ook kunnen, dat je een gele stip krijgt als je niet gevaccineerd bent. Maar dat is niet origineel want zoiets dergelijks hebben we al eens ooit eerder gedaan. Laten we dat maar niet doen.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Telegram