Gekorfd om te korven

Wat zou u denken? De president van Frankrijk zou men toch enige intelligentie kunnen toedichten. Wat maakt dat de goede man met een muilkorf op, helemaal alleen in een ruimte, gaat beeldbellen. Ik kan me niet voorstellen dat hij dit doet omdat  hij graag modieus gekleed gaat, of dat hij zijn onzichtbare engelen wil beschermen, of dat het erg stoffig is in de ruimte waar hij zich bevindt. 

Nu ben ik ook niet helemaal van gisteren dus wetende dat de één zal zeggen dat het propaganda is en de ander zal het labelen als het stellen van een voorbeeld voor de Franse bevolking. In het laatste geval is dat ronduit een schoffering voor het intellect van je medemens en daarnaast buitengewoon onfatsoenlijk om anderen toe te spreken met een bedekt gelaat.

Poppenkast van meet af aan

Als we het hebben over het intellect van mensen, dan heb ik me de afgelopen anderhalf jaar oprecht verbaasd over de debiliteit van mijn medemens. Als u zich aangesproken voelt dan spijt me dat zeer, maar ik kan het niet anders bezien. Wie laat zich nu in godsnaam vrijwillig een lap stof voor het gezicht aanmeten. En als het verschil zou maken dan is dat nog tot daaraantoe, maar wie zich een beetje informeert wist al in een vroeg stadium dat het zelfs averechts werkt, zeker bij verkeerd gebruik. En toch is men en masse deze vodden voor gaan doen.

Diverse lockdowns hebben we opgelegd gekregen. En, heeft het geholpen, zijn we van het virus afgekomen? U kent zelf het antwoord. De avondklok dan, daar hebben we ons ook een hele poos aan moeten houden. En, heeft het iets opgeleverd? Toen kwamen de vaccinaties die ons de vrijheid zouden gaan opleveren, maar helaas werkt ook dat eerder contraproductief dan dat het ons van het virus afhelpt. Sterker nog, ik ben bang dat uit gaat komen waar al vanaf het begin door diverse virologen, immunulogen en andere specialisten voor is gewaarschuwd, dat het onze gezondheid gaat ondermijnen en dat er door vaccinatie sterfte gaat plaatsvinden. Deze mensen zijn gecensureerd, weggezet als wappies en corona ontkenners. En kijk nu eens, de eerste berichten uit Amerika komen naar boven, er is sprake van wel 40% oversterfte in Indiana in de leeftijdsgroep van 18 tot 64 jaar. Ook in Israël ervaart men problemen met de vaccins. Er is een toename van besmettingen terwijl er een heel hoog prikpercentage is en ook daar komen de eerste verontruste berichten van oversterfte. 

Toch gaan we gewoon door met het vaccineren. We zijn inmiddels met boostervaccins begonnen en de regering heeft er zoveel van ingekocht dat ook de tweede en derde boosters al zo goed als op de plank liggen. Ook hier geldt weer: als u zich een beetje informeert dan weet u dat boosters nog maar nauwelijks werken bij een virus dat er al niet meer is. We zijn van het oorspronkelijke Sars via Delta al bij Omikron uitgekomen en ongetwijfeld staat er binnenkort weer een andere exoot voor de deur. Bovendien wordt er her en der al gewaarschuwd dat een mens ook teveel binnen kan krijgen en daarop reageert. Is het niet nu, dan wel in de toekomst. En dit in het besef dat 98% van de mensen er hooguit de ernst van een stevige griep door ervaart, 1,5% in het ziekenhuis doorbrengt en 0,5% op de IC belandt met een kans op sterfte. Deze laatste groep betreft mensen boven de 70 jaar en obesen. Iedereen die zich ook maar een beetje inleest die is hiervan op de hoogte, en toch staat u allen gewillig in de rij om u te laten injecteren met een goedje dat nog in de experimentele fase verkeerd en waar geen enkele aansprakelijkheid voor wordt genomen als het misgaat. 

Wilt u nog een extra prik? En nog één, en nog één? Gaat u ook thuis voor de tv zitten met een muilkorf op? Laat u zich wederom binnenhouden vanwege een onzinnige lockdown? Accepteert u nog eens een avondklok? Waar is uw grens bereikt beste medemens?

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Telegram