Hartstilstanden door vaccinatie

Verband met MRNA-Campagne

De Andere Krant: 9 mei 2022
Gezondheid
Van onze redacteur
 
In Israël is het aantal acute hartaandoeningen en hartstilstanden in de leeftijdsgroep van 16 tot 39 jaar met 25 procent gestegen in de eerste vijf maanden van 2021, vergeleken met 2019 en 2020. De toename kan in ­verband worden gebracht met de vaccinatiecampagnes in die periode. Dit blijkt uit onderzoek van wetenschappers van onder meer MIT en de Ben Gurion University, gepubliceerd op 28 april 2022 in het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift Nature.

De onderzoekers onderzochten de “unieke dataset” van de Israel National Emergency Medical Services, dat noodoproepen van burgers behandelt. Zij constateerden een toename van 25 procent in noodoproepen ­vanwege hartaandoeningen onder jongeren en jongvolwassenen. Vervolgens onderzochten zij of er een verband kon worden gelegd tussen het grote ­aantal hartaandoeningen en Covid-19 en met de eerste en tweede ronde van de mRNA-vaccinaties. Zij vonden geen verband met Covid-19, maar wel met de injecties.

“Onze bevindingen zijn reden tot zorg over door vaccinaties veroorzaakte cardiovasculaire ­bijwerkingen”, schrijven de wetenschappers. “Ze onderstrepen bovendien het reeds bewezen oorzakelijke verband tussen de vaccins en myocarditis (hartspierontsteking), een veelvoorkomende oorzaak van hartstilstand bij jonge mensen.” De bevindingen sluiten aan bij de vele berichten over hartproblemen onder professionele sporters. Het verband tussen de mRNA-vaccinaties en myocarditis was al ­eerder wetenschappelijk aangetoond en wordt al vermeld in de bijsluiters van Pfizer en Moderna. Het is nu voor het eerst dat wetenschappers een direct verband laten zien tussen de injecties en plotselinge hartproblemen. Bij de officiële instanties zoals het Lareb, EUDRAvigilance in de EU en VAERS in de VS zijn al vele tienduizenden sterfgevallen gemeld in verband met de coronavaccinaties en enkele miljoenen zware bijwerkingen. De dramatische conclusies van het Nature-artikel hebben in de reguliere media geen aandacht gehad.
 
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Telegram