Ongeprikt: het land niet in of uit

Datum: 30 juli 2022
De Andere Krant – Geo-politiek
Erick Overveen
 

Canadese burgers die zich niet hebben laten vaccineren tegen Covid-19 mogen hun land niet verlaten. Bovendien zijn gevaccineerde Canadezen die naar het buitenland willen verplicht gebruik te maken van een digitaal ID, de zogeheten ArriveCAN-app. Dat wordt bevestigd door de Canadese ambassade. Inwoners van Canada stellen dat hun land een “openluchtgevangenis” is geworden en “steeds meer op China begint te lijken”.

Als mijn Canadese deejay-collega Glenn Morrison me zondagavond vertelt dat hij deze zomer niet in Europa kan draaien omdat de autoriteiten hem geen toestemming verlenen om zijn vaderland te verlaten, ben ik geschokt. Hoezo mag je je land niet uit? “Canada is nog altijd een openluchtgevangenis”, legt hij me uit. “Als ongevaccineerde mag ik zonder grondige reden de grens niet over.”
Verder lezen… De Andere Krant

 

Als we toestanden zoals in het artikel hierboven willen voorkomen, dan is er in Nederland maar één partij die hier actief mee aan de slag gaat. Alle andere partijen conformeren zich aan de dictaten die door Brussel worden opgelegd. Niet voor niets wordt dit kartelvorming genoemd. Stel jezelf de volgende vragen en maak je keuze:
 
1. Wil je in de toekomst nog gevaccineerd worden, wetende dat de bijwerkingen heel fors kunnen zijn?
2. Besef je dat je kunt blijven vaccineren tot je een ons weegt, want de werking van een vaccin is maar kort?
3. Wil je dat al jouw gegevens gekoppeld gaan worden aan een digitaal ID dat haaks staat op onze privacy wetgeving?

Als je nog geen antwoord hebt op deze vragen, kijk dan eens naar de eerdere informatie op dit blog, of lees en luister eens naar onderstaande informatie:

Dr. Malone – Inventor of the mRNA tech that was used by Pfizer and Moderna to develop their covid injections: “The more DOSES you receive…, the HIGHER your RISK for INFECTIONS, DISEASE and DEATH compared to the unvaccinated.”

Tweet
See new Tweets
Conversation

@thierrybaudet
Gij zult prikken, uw leven lang! Mooi die verbazing dat iedereen weer moet komen opdraven voor Pfizer nr. 4. Maar in mei 2021 is al besloten dat prik 4, 5 en 6 gezet gaan worden in de armen van naïeve Nederlanders.

Zie hieronder een bericht uit Het Parool van mei 2021:

Nederland koopt nog 60 miljoen vaccins, want corona is een blijvertje

Om ook de komende jaren het coronavirus te bestrijden, wil het kabinet voor 2022 en 2023 ruim 60 miljoen doses vaccin extra inkopen, voornamelijk van BioNTech/Pfizer.

Niels Klaassen
 
Pfizer is de hoofdmoot van de Nederlandse vaccinatiestrategie voor 2022 en 2023. Beeld Getty Images
 
Pfizer is de hoofdmoot van de Nederlandse vaccinatiestrategie voor 2022 en 2023. BEELD GETTY IMAGES

Dat schrijft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid (CDA) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. Het aantal is bedoeld om iedereen twee doses per jaar te kunnen geven, aangenomen dat dit nodig is om goed beschermd te blijven in de toekomst.

‘Mocht blijken dat een effectieve bescherming ook bereikt kan worden bij toediening van slechts één (booster) vaccin, dan kan de behoefte aan vaccins dalen,’ schrijft de minister. Omdat kenners het daarover nog niet eens zijn, neemt Nederland het zekere voor het onzekere. Het prijskaartje van zeker honderden miljoenen euro’s wordt binnenkort onder geheimhouding met de Tweede Kamer gedeeld.

Vaccinportefeuiile

Deskundigen gaan ervan uit dat het coronavirus de komende jaren blijft circuleren, een nieuwe coronaprik na de megacampagne van dit jaar wordt daarom niet uitgesloten, zeker met de komst van nieuwe varianten. De Jonge: ‘Bij het samenstellen van een vaccinportefeuille kies ik voor vaccins die zo goed mogelijk aanpasbaar zijn aan virusmutaties, op basis van verschillende technologieën en van meerdere leveranciers. Ten slotte vind ik het van belang om ook te kiezen voor producenten die bewezen betrouwbaar zijn in hun leveringen aan de EU’.

Die laatste formulering lijkt een sneer naar AstraZeneca, dat lang grillig was met leveringen. De Jonge wil meeliften op het recent gesloten EU-contract met Pfizer voor de aanschaf van 900 miljoen doses. Nederland kan aanspraak maken op 35 miljoen doses voor twee jaar, en op nog eens 35 miljoen waar de EU een optie op heeft. Ook van andere vaccinfabrikanten komen nog miljoenen doses binnen.

AstraZeneca: 75.000 doses minder besteld door huisartsen

AstraZeneca heeft begin mei 638.880 doses vaccins geleverd, die worden nu verdeeld onder huisartsen. Dit vaccin wordt voornamelijk gebruikt voor de leeftijdsgroep 60-65.

Nadat bekend werd dat er bij het vaccin in zeldzame gevallen sprake kan zijn van een ernstige bijwerking kwamen er uit het hele land berichten dat veel mensen niet op kwamen dagen voor hun prikafspraak.

Huisartsen in Gelderland en Zuid-Holland die nieuwe doses moesten bestellen voor cliënten van 60 tot 63 hebben ‘ongeveer 75.000 doses minder besteld dan eerder verwacht’, schrijft De Jonge nu ook in zijn brief. ‘Rond de 160.000 in plaats van 235.000′.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Telegram