Rutte doet oproep tot verbroedering

VVD-leider Mark Rutte ziet na twee jaar ‘corona-ellende’ dat de ‘lontjes korter zijn geworden’. Hij roept op tot verbroedering. © Erik van ‘t Woud

Rutte doet oproep tot verbroedering nu corona lijkt te luwen: ‘Laten we weer naast elkaar gaan staan’

INTERVIEW

Nu het ‘oude normaal’ lijkt terug te keren, roept VVD-leider Mark Rutte op tot verbroedering in de maatschappij. Discussies over corona worden te fel gevoerd, zegt hij. ,,Laten we weer naast elkaar gaan staan”, aldus Rutte in een interview met deze site.

Rutte doet oproep tot verbroedering

Zo luidt de kop in de plaatselijke krant. Mijn eerste reactie is: hoe durft hij zo’n oproep te doen. Als hij al iets zou willen bewerkstelligen in de Nederlandse maatschappij, dan zou hij eerst dienen te beginnen met de bescheiden vraag: ‘Op nederige wijze vraag ik de Nederlandse bevolking om vergiffenis omdat ik de mensen door mijn toedoen tot op het bot heb verdeeld.’ Pas dan zou ik een overweging willen maken.

Echter, wederom een directe overweging van mijn zijde zou zijn dat ik niet zo vergevingsgezind ben naar mensen van Rutte’s statuur. Vergeven is prima, uitstekend zelfs daar waar mensen vergissingen begaan. Echter Rutte heeft geen vergissing begaan, die heeft het Nederlandse volk met opzet en voorkennis misleid.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Telegram