Covid-19-vaccins: een update uit de Verenigde Staten

In Washington, D.C., hoofdstad van de Verenigde Staten werd op 7 december 2022 een rondetafelconferentie gehouden voor experts over de Covid-19-vaccins, georganiseerd door senator Don Johnson (R, Wisconsin).
De experts bespraken onder andere vaccinontwikkeling, vaccinsamenstelling, sterftegegevens van verzekeringsmaatschappijen en vaccinbijwerkingen.
De drie uur durende rondetafelbijeenkomst is in zijn geheel hier terug te zien, maar de Epoch Times vatte de vier hoofdpunten samen.
 
1. Verzekeringsexperts registreren sprong in oversterfte
Edward Dowd, een voormalig BlackRock-analist die nu bij het Humanity Project werkt, toonde gegevens van de Society of Actuaries 2021 Group Life Insurance waaruit bleek dat de oversterfte onder jonge volwassenen en volwassenen van middelbare leeftijd toenam rond de tijd dat de vaccins werden toegediend.
Het enige dat destijds veranderde, zei Dowd, waren “vaccins en mandaten”.
Hij wees erop dat onder andere Denemarken en het Verenigd Koninkrijk vaccinaties van jonge, gezonde mensen niet meer aanbevelen of helemaal hebben stopgezet vanwege de groeiende bezorgdheid over bijwerkingen zoals hartontsteking die tot de dood kunnen leiden.
“Waarom pushen onze gezondheidsautoriteiten dit vaccin nog steeds als andere landen zich terugtrekken?” vroeg Dowd.
Vertegenwoordigers van grote Amerikaanse gezondheidsinstanties, waaronder de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), waren uitgenodigd voor de discussie, maar waren niet aanwezig.
Josh Stirling, een verzekeringsanalist, presenteerde een analyse van gegevens uit het Verenigd Koninkrijk waaruit bleek dat de sterftecijfers hoger waren onder de gevaccineerden vanaf mei 2022.
 
2. Artsen melden een toename van hartontsteking sinds het begin van de pandemie
Verschillende vaccins zijn in verband gebracht met bijwerkingen zoals myocarditis, een vorm van hartontsteking die dodelijk kan worden. Artsen die tijdens het panel getuigden, zeiden dat ze een toename van patiënten met de ontsteking hebben gezien.
“Het is erg hoog geweest,” Dr. Reneta Moon, een klinische universitair hoofddocent aan het Washington State University College of Medicine.
Moon zei dat ze een handvol gevallen zag in haar 20 jaar vóór de pandemie. Het aantal is gestegen sinds het begin van de pandemie, zei ze.
Dr. Kirk Milhoan, een kinderarts in Hawaï, zei dat hij ook meer gevallen heeft gezien.
Milhoan zei dat uit het onderzoek [https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8767906/] naar voren is gekomen dat myocarditis en een gerelateerde aandoening, pericarditis, worden veroorzaakt door de Moderna- en Pfizer-vaccins [https://artsencollectief.nl/studie-vindt-hartschade/].
Moderna en Pfizer hebben niet gereageerd op verzoeken om commentaar op hartontsteking.
De onderzoeken tonen aan dat het spike-eiwit dat het lichaam aanmaakt door de vaccins , “cardiotoxisch is en ervoor zorgt dat het hart ontstoken raakt”, zei Milhoan. “Laat dat even bezinken, het huidige volksgezondheidsplan vraagt ons eigen lichaam om een cardiotoxine te maken.”
Volgens sommige onderzoeken [https://www.ahajournals.org/doi/full/10.1161/CIRCULATIONAHA.122.059970] kan Covid-19 ook myocarditis veroorzaken, hoewel ander onderzoek [https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35763765/] dit betwist.
 
3. Jongeren hebben weinig risico op ernstige Covid-19
Dr. Harvey Risch, emeritus hoogleraar epidemiologie aan de Yale School of Public Health, presenteerde gegevens van de CDC waaruit blijkt dat jonge mensen weinig risico lopen door Covid-19.
Het aandeel van de infectie in de leeftijd van 0 tot 17 jaar dat tot de dood leidde, was bijvoorbeeld slechts 0,01 procent tot en met september 2021, terwijl het aandeel 0,05 procent was onder de personen van 18 tot 29 jaar.
“Als je zo’n lage of niet-bestaande sterfte hebt in deze jonge leeftijdsgroepen, zullen de potentiële ernstige nadelige effecten van het vaccin hoger zijn dan de niet-bestaande sterfte en daarom, dat iedereen zou moeten worden gevaccineerd (wat ons verteld is…) klopt niet, omdat er geen sterfte was die ze probeerden te voorkomen”, zei Risch.
Bij ouderen was het aandeel veel hoger. Bij de 85-plussers was het aandeel bijvoorbeeld 24,6 procent.
Omdat vaccins weinig tot geen invloed hebben op overdracht of infectie, is de enige reden om gevaccineerd te worden de preventie tegen sterfte of ernstige ziekte. Maar de meeste jonge mensen “hadden geen reden om dit te kiezen wanneer de sterfte door infectie ordes van grootte minder is dan door vaccinatie”, aldus Risch.
 
4. Geen goede klinische trials
Omdat de vaccins steeds slechter werken tegen infectie, zeggen gezondheidsfunctionarissen nu dat ze moeten worden genomen ter bescherming tegen ernstige ziekte.
Maar Peter McCullough, Chief Scientific Officer van The Wellness Company, zei dat geen enkele gerandomiseerde, dubbelblinde, placebogecontroleerde studie heeft aangetoond dat de vaccins ziekenhuisopname of overlijden verminderen.
Dergelijke onderzoeken, bekend als RCT’s, worden over het algemeen beschouwd als de hoogste vorm van bewijs voor een medicijn.
Zowel de noodtoelating als de goedkeuring van de vaccins zijn gebaseerd op het voorkomen van infectie. In factsheets wordt potentiële ontvangers verteld dat de vaccins “aangetoond hebben dat ze Covid-19 voorkomen”. Ernstige ziekte of overlijden wordt niet genoemd.
Dr. David Gortler, een voormalig ambtenaar bij de Food and Drug Administration, zei dat de beste manier om te bewijzen dat een medicijn werkt, langetermijnstudies zijn, die nog niet zijn uitgevoerd op de vaccins omdat ze zo nieuw zijn.
De Amerikaanse autoriteiten adviseren momenteel vrijwel alle Amerikanen om een primaire serie, of twee doses, van een vaccin te krijgen. Ze zeggen ook dat vrijwel alle Amerikanen boven de 4 jaar een booster zouden moeten krijgen, en dat veel Amerikanen meerdere boosters zouden moeten krijgen. De momenteel beschikbare boosters zijn geüpdatet, maar hebben geen klinische effectiviteitsgegevens. Volgens de CDC heeft ongeveer 12 procent van de Amerikanen een geüpdatete booster gekregen.
Voor wat betreft de coronavaccins pleit het Artsen Collectief vanwege de lage effectiviteit, kans op ernstige bijwerkingen en de onverklaarde oversterfte voor het pauzeren met de huidige  mRNA-(herhaal)vaccins.
 
Zie ook: Zijn de mRNA-vaccins inderdaad veilig? – Stichting Artsen Collectief‘Moet oorzaak oversterfte niet eerst boven water?’ – Stichting Artsen Collectief en Zorgwekkend: sterke vermindering bloedstamcellen bij pasgeborenen uit gevaccineerde moeders – Stichting Artsen Collectief

 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Telegram