Deens verbod op vaccinatie onder de 18 jaar

Deense regering beëindigt covid-vaccinaties voor kinderen onder de 18 jaar

 
Wij rapporteerden eerder dat de Deense gezondheidsautoriteit toegaf dat vaccineren van kinderen een vergissing was.
Denemarken voegt nu de daad bij het woord en heeft covid-vaccinaties voor kinderen onder de 18 jaar verboden vanwege het ontbreken van ernstige gezondheidsrisico’s voor jongeren door het Sars-Cov2-virus.
De aankondiging door de Deense gezondheidsautoriteit is ingegeven door de realiteit dat gezonde kinderen in wezen geen risico lopen door Covid-19, en door voorzichtigheid in de afweging van risico-baten op de langere termijn van de mRNA-vaccins.
Het is voor jongeren en kinderen onder de 18 jaar vanaf nu niet meer mogelijk om de eerste prik te krijgen en vanaf 1 september 2022 niet meer voorde tweede prik.
Boosterprikken worden door de Deense gezondheidsautoriteit niet aanbevolen voor mensen onder de 50. De Deense gezondheidsautoriteit beoordeelt later of alle zwangere vrouwen of alleen geselecteerde zwangere vrouwen het vaccin moeten krijgen.
Lees de aankondiging van de Deense gezondheidsautoriteit hier.
Het Artsen Collectief roept de Nederlandse gezondheidsautoriteiten op om in elk geval onmiddellijk te stoppen met het vaccineren van jongens en jonge mannen met mRNA-vaccins, vanwege de (peer reviewed) kans op ernstige hartschade die veel hoger ligt dan de kans op dergelijke schade door een Sars-COV2-virusinfectie, en vaccinaties voor andere kinderen en jong volwassenen te heroverwegen.
Zie ‘Myocarditis en pericarditis bij jongens‘ en ‘Update myocarditis en pericarditis

 

 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Telegram