Waar een klein land groot in kan zijn

Vanmorgen las ik in de plaatselijke krant dat een man die al ruim 20 jaar zijn hond los naast zich heeft lopen vanwege een medisch probleem, staande is gehouden door een BOA. De man die nog uitleg hierover probeerde te geven werd op zijn plaats gezet door: ‘Regel is regel, daar heeft iedereen zich aan te houden’.

Befehl ist befehl! Waarom ik dit in het Duits zeg? Omdat het krachtiger overkomt en het een beladenheid in zich heeft dat verwijst naar een bepaalde periode. Dit is namelijk precies waar het ooit zo vrije Nederland aan kapot gaat: mensen die niet meer zelf nadenken. Dit fenomeen lijkt zich vooral veel voor te doen onder BOA’s die handhaven en beboeten zonder andere factoren mee te wegen. In veel gevallen is dit een gebrek aan opleiding en niveau en een overmaat aan geldingsdrang. We hebben het meer gezien. Iedereen kent nog wel het voorbeeld van de BOA die een gezin in Amsterdam beboet dat netjes vier stoelen buiten had gezet om elkaar eindelijk weer eens te kunnen ontmoeten met koffie en iets lekkers erbij. De betreffende BOA haalde zijn meetlat erbij en kwam net niet tot 1,50 meter. Hoe onnodig! Wilt u meer voorbeelden? Ik kan er een boek mee vullen.

Het valt allemaal onder de noemer klein leed, dus we doen hier niet veel mee. Maar ditzelfde fenomeen zien we nu ontstaan op landelijk niveau. We hebben geen oog meer voor wat er zich afspeelt, er worden maatregelen genomen die alleen nog maar op regelgeving gebaseerd zijn. Als in een dictatuur worden we dom gehouden, wordt onze eigen verantwoordelijkheid om zeep geholpen en gaan we hierin van kwaad naar erger. En waarom? Zegt u het maar!
Het is inmiddels duidelijk dat er niet één waarheid is. Vele wetenschappers proberen ons duidelijk te maken, op basis van cijfers, feiten, ervaringen, dat het virus waar we mee te maken hebben in feite gewoon een stevige griep is. Het wordt aangetoond met cijfers van de WHO en RIVM zelf. Toch wordt er gewoon doorgedrukt met aangepaste wetgeving waarbij onze grondwettelijke rechten met voeten worden getreden. Wat gebeurt hier?

Wat er in ieder geval gebeurt is dat steeds meer mensen maar de schouders ophalen en gewoon in de rij gaan staan voor hun prik of test. Mensen zijn moe en angstig geworden want het enige dat de overheid  propageert in allerlei verschillende uitingen is: Befehl ist befehl! En als we niet luisteren dan volgt er gewoon een sanctie. What a wonderful world…

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Telegram