De censuurhype

Censuur van de vrije mening

In de loop van de pandemiecrisis is duidelijk geworden dat elk bericht of ieder persoon die kritiek heeft gecensureerd wordt. Ook deze website is niet terug te vinden via Google. Wat gebeurt er toch met onze vrijheid van meningsuiting? Waarom kan het beleid geen kritiek verdragen en waarom moeten mensen de mond gesnoerd worden? Zelfs als Covid-kritiek aantoonbaar waar is, dan nog wordt het gecensureerd omdat de verspreider van het nieuws op een soort van blacklist terecht is gekomen. Twee recente voorbeelden hiervan zijn de documentaire van Gideon van Meijeren en de Ruslandcensuur van DuckDuckGo. Verwerpelijk!

De premiére van de onthullende documentaire van Gideon van Meijeren is afgelast door Pathé. Belachelijk dat ze op basis van valse aantijgingen meegaan in deze cancel culture. Daarom zullen we de documentaire zelf uitbrengen. De waarheid moet aan het licht komen! #FVD

 
DuckDuckGo gaat Russische desinformatie lager plaatsen in zoekmachines. Dat meldt CEO Gabriël Weinberg op Twitter. Ook komen nieuws en informatie rondom snelle ontwikkelingen eerder bovenaan.

Weinberg meldt op Twitter dat hij walgt van de Russische invasie van Oekraïne en de humanitaire crisis die teweeg is gebracht. De snelgroeiende privacy-vriendelijke zoekmachine met zo’n honderd miljoen gebruikers heeft enkele updates uitgerold die verband houden met Russische desinformatie lager rangschikken.

“Naast het naar beneden rangschikken van sites die verband houden met desinformatie, plaatsen we ook vaak nieuwsmodules en informatievakken bovenaan de DuckDuckGo-zoekresultaten om kwaliteitsinformatie te markeren voor zich snel ontwikkelende onderwerpen”, meldt Weinberg.
Lees meer: https://www.agconnect.nl/artikel/ook-duckduckgo-grijpt-bij-russische-desinformatie 

Als wetenschap niet bekritiseerd mag worden, is het dan nog wetenschap?

Hoort bij wetenschap niet een open geest dat alle mogelijkheden onderzoekt? Hoort wetenschap niet continue bediscussieerd te worden?

Als wetenschap niet in twijfel getrokken mag worden, is wetenschap deaud.

https://twitter.com/AlmaDeKleine/
status/1502745165676560402

 

 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Telegram