Er zit een knop op je tv…

De ophef over Johan Derksen

Gut, gut, gut, we hebben weer wat te kakken in Nederland; Johan Derksen vertelt een stoer mannenverhaal over een balorig avondje uit dat zich 50 jaar geleden afgespeeld zou hebben, en een deel van de Nederlandse moraalridders reageert alsof ze zelf een een kaars in hun aars gestoken hebben gekregen. De hele MeToo-beweging buitelt over elkaar heen in wie het grootste rechtvaardigheidsoordeel kan vellen.

Maar neem me niet kwalijk beste mensen, als je kijkt naar het programma Vandaag Inside, dan weet je toch dat je alle maatschappelijke thema’s voorgeschoteld krijgt op een wijze die verre van subtiel is. Als je toch weet dat dit ergernis bij je oproept, dan kijk je toch zeker niet?

De band Doe Maar, waarvan afgelopen week helaas Henny Vrienten, één van Neerlands grootste musici, is overleden, zong in de jaren ’80 al over dit thema: ‘Er zit een knop op je tv…’ Met andere woorden, je bent er zelf bij wat je kijkt of luistert, je bent het zelf die de keuze maakt of je iets wel of niet tot je neemt.

Dus niet zeiken beste moraalridders en ga iets nuttigs doen in plaats van jezelf op te winden over een stel kerels die lol hebben met elkaar en waarvan dagelijks bijna een miljoen kijkers met hun meegeniet en er stiekem op hoopt dat Derksen of Van der Gijp weer met iets schunnigs op de proppen komen. 

Klik op de afbeelding voor het geluid
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Telegram