Politieke CDA retoriek

Nu er weer haantjesgedrag vertoond wordt vanwege de formatiebesprekingen voor een nieuw kabinet, laat Wapke Hoekstra zien dat lichaamslengte soms ten koste gaat van herseninhoud. In zijn geval is dit een gegeven.

Tijdens een speech op het CDA partijcongres geeft hij af op de politiek van Thierry Baudet en zegt hij over Willem Engel:
“De politiek waarin de mening van een dansleraar evenveel aandacht krijgt als een doorwrocht wetenschappelijk onderzoek”. Volgens Hoekstra zijn er politici die: “het vergroten van de chaos als politiek verdienmodel gebruiken”. Hij noemde ze “politieke relschoppers” die spelen met de levens van anderen. “Het is aan ons om perspectief te schetsen en bruggen te bouwen.”

Wauw, met zo’n uitlatingen ben je nogal bezig met het bouwen van bruggen. Het past bij de politieke leiders van dit moment om zich totalitair op te stellen en andere meningen weg te zetten. Ook Wapke doet hier vrolijk aan mee en zet andere meningen aan de kant, want voor kritische zienswijzen en inzichten is geen plaats. We zouden juist verheugd moeten zijn dat er mensen zoals Willem Engel opkomen voor onze rechten; de goede man verdient daarmee eerder een standbeeld in Den Haag op het Binnenhof dan de kritiek die hem heden ten dage toebedeeld wordt. Het zijn juist de Wapkes die ervoor zorgen dat we voor onze grondrechten dienen te vrezen.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Telegram