Foutieve mutaties

Emma, 22 juni 2023

Op  20 juni bracht de NOS in navolging van de BBC het volgende nieuws:

BBC legt wereldwijd netwerk bloot dat tegen betaling babyaapjes martelde en doodde

Onderzoeksjournalisten van de BBC hebben een netwerk blootgelegd dat video’s verkocht waarin babyaapjes werden mishandeld, gemarteld en gedood. De makers in Indonesië en andere Aziatische landen leverden op bestelling van opdrachtgevers in met name de VS en het Verenigd Koninkrijk, die de beelden op hun beurt aan bezoekers van chatgroepen op Telegram verkochten.
Global network of sadistic monkey torture exposed by BBC
Het hele artikel is HIER terug te lezen.
Kan iemand mij dit uitleggen? Is er iemand, een psychiater, psycholoog of misschien juist een neuroloog, die mij uitleg kan geven hoe een exemplaar van de menselijke soort in staat is tot een dergelijke bizarre misdaad? Wat moet er dan mis met je zijn? Lager kun je volgens mij niet zinken als mens. Een dier doden vind ik al een misdaad op zichzelf, sowieso ieder levend wezen, maar martelen omdat je er plezier in hebt… Dit is zo verschrikkelijk fout dat het ook niet meer goed kan komen.
Ergens in het artikel las ik dat er acht maanden werd geëist tegen de dader. Acht maanden!? Deze bestraffing vind ik bijna net zo walgelijk als de daad zelf. Tegen zich snel verspreidend  onkruid is maar één remedie: met wortel en tak uittrekken en heel goed verwijderen zodat het niet opnieuw ergens wortel kan schieten. Wel nu, dan weet je hoe ik erover denk wat een passende straf zou kunnen zijn.
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Telegram