Help, ik wil niet dood!

Onnodig leed van varkens in slachthuizen

In Nederland slachten we ongeveer 45.000 varkens per dag. En ook voor het allerlaatste deel van hun leven zijn er dierenwelzijnswetten en regels waar slachthuizen zich aan moeten houden. Maar in de praktijk wordt het daar niet altijd even nauw mee genomen. De NVWA is verantwoordelijk voor de handhaving van die wetten en regels in slachthuizen, maar stond overtredingen jaren toe.
Commentaar op nieuwsbericht NOS:
Alleen al in Nederland worden 45.000 varkens per dag geslacht, 1875 per uur, iedere minuut ruim 31 levende wezens. En dat omdat wij mensen iets op ons bord willen hebben dat we helemaal niet nodig hebben. Alleen om het ‘lekker’ en waarschijnlijk uit ‘gewoonte’ laten we dieren om het leven brengen. Als het overigens om alle geslachte dieren gaat, dan worden er per dag 1,8 miljoen dieren in alleen al Nederland geslacht. Dat zijn er dus 75.000 per uur en 1250 per minuut.
Denk hier eens over na: iedere seconde worden er ruim 20 dieren omgebracht, alleen al in ons kleine kikkerlandje. Als dit geen heel lugubere holocaust is… En nogmaals, alleen omdat wij mensen dier willen eten.
Op deze plaats wil ik oproepen aan eenieder die dit leest: In naam van alle onschuldige dieren, stop met deze enorme moordpartij en laten we ons beschaafd gedragen door het stukje vlees te vervangen door de vele andere smakelijke mogelijkheden die er zijn. Natuurlijk vraagt het even gewenning, maar na een paar weken anders eten ben je eraan gewend en ga je steeds meer op zoek naar de meest lekkere maaltijden. Maar het prettigste van alles is nog wel: je geweten knapt er een flink stuk van op in de wetenschap dat er door jou geen dieren meer mishandeld en geslacht worden.

 

Een waardig menselijk leven leiden betekent in eerste instantie jezelf ook waardig gedragen. Dierenleed hoort daar niet bij!
Beginnen met veganistisch leven
 Hoe doe ik dat?

 

 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Telegram