Stop mishandeling met stroomstootwapens!

Na het zien van onze undercoverbeelden liet minister Adema direct weten dat hij een verbod wil op het gebruik van tasers tijdens transporten. Dat is fantastisch nieuws, maar het is niet genoeg! Varkens in Nood roept met de petitie op tot een volledig verbod van stroomstootwapens op ALLE dieren, ook in slachthuizen en stallen.
Daarbij willen we dat dit totale verbod zo snel mogelijk ingaat én dat de minister zich hard maakt voor een schokverbod in heel Europa. De dieren hebben jouw hulp nog steeds heel hard nodig dus teken nu de petitie!
 

Petitie tekenen


Undercoverbeelden van Varkens in Nood onthullen hoe varkens tijdens transporten structureel worden mishandeld met stroomstootwapens. Deze walgelijke mishandelingen moeten stoppen! Teken de petitie tegen het gebruik van stroomstoten op dieren!

 
Blinde paniek
In de vee-industrie draait alles om een snelle en goedkope productie van vlees. Om varkens zo snel mogelijk in een vrachtwagen te jagen, krijgen de dieren er flink van langs met stroomstoten. Bij het laden van de dieren prikken chauffeurs wild om zich heen met een taser. Varkens krijgen dikwijls meerdere stroomstoten op hun kop, hals, rug en flanken. Ze gillen het uit van angst en pijn maar kunnen geen kant op.
Pijn als drijfmiddel
Een taser geeft pijnlijke elektrische schokken en veroorzaakt veel angst en stress bij dieren. Het apparaat wordt ingezet als drijfmiddel, om varkens in beweging te krijgen of sneller te laten lopen. Dit is niet alleen wreed, maar ook volstrekt onnodig en onacceptabel!
Verbod is enige oplossing
Het gebruik van tasers is uitsluitend toegestaan op de achterpoten van volwassen dieren die niet willen bewegen maar wel genoeg ruimte hebben om zich te verplaatsen. Het overtreden van deze regels lijkt voor transporteurs echter de normaalste zaak van de wereld. Zolang het gebruik van tasers onder voorwaarden is toegestaan, zullen die voorwaarden worden overtreden. Als het apparaat aanwezig is, wordt het gebruikt en misbruikt.  
De enige oplossing is een volledig verbod. Help de varkens en teken de petitie tegen tasers!

 

 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Telegram