Waarom?

NOS Nieuws

Wolf valt schapenboer aan bij Drents dorp, dier doodgeschoten

In het Drentse dorp Wapse is vanochtend een schapenboer aangevallen door een wolf. Het dier is door de politie doodgeschoten na overleg.

Emma, 9 juli 2023

Het bericht hierboven verscheen vandaag in alle kranten en nieuwsberichten. Burgemeester Rikus Jager, hoe kan het ook anders met zo’n naam, gaf persoonlijk toestemming om deze wolf af te schieten. Waarom? Wat heeft dit dier gedaan? Dier zijn!
De wolf is twee uur na het incident doorgeschoten. Het betreft hier dus geen noodweer, maar een wraakactie en dus in feite moord. De wolf heeft gedaan wat wolven doen en waarschijnlijk heeft de boer in als zijn ijver de wolf willen verjagen met schop en riek. Tja, daar is een wolf niet van gediend en het arme dier heeft zichzelf verdedigd. Is de wolf misschien een moeder waarvan de welpjes in het hol wachten op haar terugkomst? 
Wat het verhaal ook is, dit is even betreurenswaardig als het verhaal van een paar maanden geleden in de Italiaanse Alpen. Daar werd een hardloper door een beer te grazen genomen en moest het met zijn leven bekopen dat hij te dicht in de buurt van de jonkies van de beer was gekomen. De beer is gevangen genomen en wacht nu op berechting. Ondertussen moeten haar jong het zonder moeder stellen. Waarom doen we dit?
Het is uiteraad betreurenswaardig dat deze ongelukken gebeuren maar dat is het leven. We zijn nu eenmaal onderdeel van de natuur en daarin gebeurt dit. We schieten toch ook niet onmiddellijk alle mensen dood die andere mensen iets aan doen. Het wolven en beren incident laat zien hoe belangrijk een organisatie als Animal Rights is. Ook dieren hebben rechten!

 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Telegram