De vinger op de zere plek

Peter, 12 juni 2023

Beste medeburger, neem eens een minuut of twintig de tijd om onderstaand betoog van Gideon van Meijeren te zien en te luisteren. Wat een genot om deze man in discussie te volgen hoe hij bij de feiten blijft. Zijn gesprekspartners proberen steeds weer om Van Meijeren te ondermijnen, maar hij blijft consequent terugkomen op wat hij gezegd heeft, wat anderen gezegd hebben en wat hij wil zeggen. En hij heeft gelijk. Wat je ook van zijn betoog vindt, hij heeft gelijk en daar kun je niet omheen. Als Van Meijeren een andere politieke partij had vertegenwoordigd dan had iedereen hem lof toebedeeld, maar FVD zit nu eenmaal in het verdomhoekje en dat betekent extra hard werken.
Neemt niet weg dat we Forum voor Democratie erg hard nodig hebben om onze democratische waarden te behouden. Dit hebben we gezien tijdens de coronapandemie waar Forum voor Democratie de enige partij was die luid en duidelijk stelling nam tegen alle onzinnige maatregelen, waarvan geleidelijk aan steeds duidelijker wordt dat ze het bij het rechte eind hadden, en ook in de (nabije) toekomst hebben we mensen als Van Meijeren nodig om tegenwicht te bieden aan de neiging tot massapsychose van al die angstige mensen die denken dat niet-bewezen maatregelen zomaar ingevoerd mogen worden. Laten we in godsnaam stoppen met het tarten van onze zorgvuldig opgebouwde grondrechten en laten we juist kijken waar we dit kunnen verstevigen.
Als dit niet gebeurt, dan zal ik mijn overheid niet vertrouwen. Iets wat trouwens toch al een lastige opdracht is want we kennen allemaal het gezegde: ‘Vertrouwen komt te voet, maar gaat te paard.’ En denk eraan, op dit moment galoppeert het vertrouwen als een malle weg van onze regering. En ja AIVD, dat mag, sterker nog, dat moet benoemd worden. Dank Gideon, wederom!
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Telegram