Ga deze kerst voor een Kerstdiernee
Kies de komende feestdagen voor een Kerstdiernee. Een net zo feestelijk diner, maar dan leuk voor zowel mensen áls dieren. Plantaardig! Doe je mee? Op deze pagina vind je tal van inspiratie om er een diervriendelijk feest van te maken.
We begonnen in 2018 met het Kerstdiernee omdat er rond de feestdagen altijd meer dieren worden geslacht dan op andere dagen. Maar gelukkig kunnen we daar samen iets aan doen! Want ook zonder dierlijke producten tover je een heerlijk kerstmaal op tafel. Hoe je dat doet? Daar helpen we je graag bij! Met handige tips en tricks, heerlijke recepten, diervriendelijke cadeau-ideeën en méér, geven we jou alle handvatten om dit najaar diervriendelijk af te sluiten (en wie weet ook het nieuwe jaar mee te beginnen).
Kerstrecepten
Deze heerlijke nieuwe kerstrecepten van vegan chef Maartje Borst en auteur en fotograaf Lisette Kreischer zijn om je vingers bij af te likken. Origineel en anders-dan-anders, maar ook heerlijk vertrouwd. En… niet moeilijk om te maken.
Voorgerecht: Gouden kerstsoep
Deze Gouden Kerstsoep overtreft de gemiddelde bisque en met zijn rijke palet van smaken en prachtige kleuren, zullen je gasten zich zeker warm welkom voelen.
Dit recept maken voor jouw kerstdiernee?
Hoofdgerecht: Hoge Veg-taart
Zin in een echte Engelse Pie? Dit fort van heet-water-deeg zit tjokvol met een sappige vulling van hartige groenten, shrooms en krokante tofu. Serveer met aardappelpuree en/of groene salade. Een lekker bruinbiertje zou niet misstaan.
Wil je dit recept maken?
Nagerecht: Choco mousse taart met espresso
Als kersje op de sojaslagroom bezorgt deze Chocolade Mousse Taart je een one way ticket naar Luilekkerland, waarbij de espresso ervoor zorgt dat je nog even wakker blijft om na te genieten!
Wil je dit recept bekijken?
Dit menu komt uit de stoere database van www.maneatplant.com. Een platform dat een voortvloeisel is uit het kookboek MAN.EAT.PLANT, van fotograaf Lisette Kreischer en chef Maartje Borst.