‘s Mans eer

De Academy begint een tuchtprocedure tegen Will Smith vanwege de klap die de acteur bij de Oscaruitreiking uitdeelde aan Chris Rock. De organisator van de filmprijzen zegt ook dat Smith na het incident is gevraagd om te vertrekken, maar dat hij dat weigerde.

Het dagelijks bestuur van The Academy of Motion Pictures Arts and Sciences heeft het voorval nu besproken en besloten om de tuchtprocedure in gang te zetten, omdat Smith de gedragscode van de organisatie zou hebben geschonden. De acteur krijgt de gelegenheid om zich schriftelijk te verdedigen, voordat het bestuur op 18 april weer bij elkaar komt.

Het artikel hier bovenstaand is vanuit de NOS website gekopieerd. Maar zeg eens eerlijk, moeten we dit voorval niet omdraaien? Is het niet zo dat van oudsher iedereen weet dat als hij aan de vrouw van een ander komt, in taal of lijfelijk, dat hij dan het risico loopt op een handgemeen. Welnu, Chris Rock had moeten weten dat hem dit zou kunnen overkomen en daarom heeft hij ook geen aangifte gedaan. De organisatie moet dit dan ook laten rusten. “Blijf van andermans wijf”, is de uitspraak, en zo is het al sinds mensenheugenis geregeld, want anders riskeer je een knal voor je harsens. Het is een universele ongeschreven wet die iedereen kent en Will Smith was hierbij erg beheerst in de uitvoering, waarvoor de complimenten van ondergetekende.
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Telegram