Bananenrepubliek Nederland

Noodhulp

Artsen zonder Grenzen stuurt twee mannen in Ter Apel met spoed naar ziekenhuis


Naast het gegeven dat onze samenleving steeds meer op een dictatuur gaat lijken, verkrijgen we nu ook de status van bananenrepubliek waar Artsen zonder Grenzen in moet grijpen omdat onze regering zo incapabel is dat er geen opvang wordt geregeld. Schaam je diep regering!

ANP
Hulporganisatie Artsen zonder Grenzen heeft donderdag twee mensen die verblijven bij het aanmeldcentrum in Ter Apel met spoed naar het ziekenhuis gestuurd. Het gaat om een man die een acute hartaanval kreeg en een man met suikerziekte die al een maand geen insuline kreeg.
Artsen zonder Grenzen verleent vanaf donderdag medische en psychologische zorg aan asielzoekers buiten de poort van het aanmeldcentrum in de Groningse plaats. Afgelopen nachten sliepen er zo’n zevenhonderd mensen buiten. Het is voor het eerst dat de hulporganisatie in Nederland noodhulp verleent.


Van de opvang van vluchtelingen kun je denken wat je wilt, je mag er een zeer uitgesproken mening over hebben, maar op het moment dat mensen hier zijn dien je gastvrij te zijn. Of dit nu buitenlandse studenten betreft die we op campings wegstoppen, of mensen in nood, zodra je de verantwoordelijkheid neemt om ze binnen onze grenzen te laten is er maar een weg, die van gastvrijheid en medemenselijkheid.
 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Telegram